krinova incubator & science park

Workshop: hållbarhetsarbete för entreprenörer

Företag och organisationer möter en allt större efterfrågan från konsumenter och finansiärer kring hållbarhetsfokus och samhällsnytta. Som liten företagare kan det vara svårt att veta hur man ska haka på denna utveckling.

På Krinovas Meet up presenterade The Tardigrades metoder för att integrera Agenda 2030 i strategin för att maximera affärs- och samhällsnytta. Vi bidrog också med konkreta tips på hur andra organisationer jobbar med hållbarhet och hur man praktiskt går från ord till handling. På eventet deltog också Miljöbron Skåne – som matchar högskolestudenter med näringsliv för uppdrag inom hållbar utveckling.

Krinova Incubator & Science Park i Kristianstad är en mötesplats och community för människor, företag och idéer. Krinova är Sveriges största och första inkubator och science park med livsmedel som profilområde.

Vi anlitade The Tardigrades eftersom vi ser ett behov hos vårt community att få konkreta tips på hur hållbarhetsarbetet kan planeras. Det kan som mindre företag vara svårt att navigera bland de globala målen och veta hur de kan implementeras i verksamheten. The Tardigrades bidrog med steg- för-steg strategier med exempel från ett företag som de jobbat tillsammans med. Workshopen som de arrangerade ledde till intressant diskussion. Förhoppningen är att de verktyg som gavs blir en bra grund för fortsatt hållbarhetsarbete för våra företag.
elin hansson
Ansvarig Food Community Event, krinova incubator & science park
Skip to content